5 Şubat 2014 Çarşamba

Saç Örgüsü Modeli - Hırka Örneği - Yapılışı ile Birlikte Nasıl Yapılır - Anlatımlı Örgü Örneği

Saç Örgü Modelli Bayan Hırka Modeli Ve Açıklamalı Yapılışı
 Saç Örgü Modelli Bayan Hırka Modeli
 Sevgili e dantel takipçilerimiz ve örgü sever arkadaşlar internette gezinirken burada sergilediğim hırka modelini gördüm ve çok hoşuma gitti bu nedenle bende silere bu modelin yapılışını yazarak sizlerin de böyle bir hırka sahibi olmanızı isterim.

Evet hırkamıza başlarken Önlere 15 ilmek ile başalnıp 2 Sıra ters örüyoruz. Üstüne 5 ters, 5 düz, 5 ters olarak 3 Sıra devam ederek örgümüzü devam ettiriyoruz. Ön ortasındaki 5 ters ilmeğin yandaki diger ilmekleri 3. Sırada tersinden sonra düz, düzden sonrada ters örüp başlangıcından 14 Sıra sonra kolu 2-1 şeklinde kesiyoruz. Yaka kısmını yaparak ön tarafı tamamlıyoruz. Arka tarafı  30 ilmekle başlayıp 2 Sıra ters ördükten sonra üzerine 5 ters, 5 duz olarak örüyoruz. Her 3 sırada tersin üstüne düz, düzün üzerine ters olarak örmeye devam ediyoruz. Kolu 2-1 şeklinde kesiyoruz.Arka yaka kısmını yaparak örgüyü tamamlayıp bitiriyoruz.
 Kollar: Kollara 32 ilmekle başlayıp 15 santimetre sonra ters örmeliyiz  ilmekleri 2 şer 2 şer toplayıp ilmek sayısını da 16 adet düşürerek 1 sıra örmeliyiz.. Daha sonra her sırada 1 'er ilmek olacak şekilde 3'er ilmek artırıp. Kolu 2-1 şeklinde kesiyoruz.. Her iki taraftan 1'er ilmek eksilterekörgüyü tamamlıyoruz.Boyun tarafından ilmek aıp 3 Sıra haraşa örüyoruz. Hırkanın çevresine tığla zincir çekip halkalar yapın. Kol ağzındakii ters örgünün üstüne kordon geçirip dirsekten baglayın.Zevkli ve hızlı bir örgü modeli olan hırkamız yapacak tüm arkadaşlara haırlı olsun İyi günlerde kullanmanız dileğiyle.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder