19 Mart 2013 Salı

Tatlı Çok Şık Bebek yeleği Yapımı

Tatlı Çok Şık Bebek yeleği Yapımı
BEBEK YELEĞİNİN YAPIMI:
Ortalama 50-62 zincir çekerek yeleğimize başlayalım.
Yedi sıra tığ ile batarak dolgu yapalım.İki zincir çekip bir zincir boşluğunu atladıktan sonra on dört sıra yine uzun çektiğimiz zincire tığla batarak dolgu yapalım. İki zincir çekip bir zincir boşluğu atlayarak yedi sıra tığla batarak dolgu yapalım.İki zincir çekip bir sıra zincirde boşluk bırakıp on dört sıra tığla dolgu yapalım.İki zincir çekip yedi sıra dolgu yaparak yeleğin yaka kısmından örmeye başlayalım.
Daha sonrasında yedi sıra dolguyu ördükten sonra çekilen 2 zincir boşluğunun trabzanın içine bir sıra dolgu yine iki zincir çekip trabzanın içine 1 dolgu daha yaparak on dört sıra olan karşı tarafa geçelim.Ve iki zincir boşluğun içine dolgu yaparak örmeye devam edelim. Arkalı önlü olarak örülen bebek yeleğinin yapımı koltuk altına kadar dolgu sayıları artmış olacaktır. Koltuk altına geldiğiniz noktada yeleğe koltuk altı kesimi yapalım. Ördükçe bebek yeleğinin kol kısmı oluşacaktır.
YELEK KOLTUK KESİMİ:
 Koltuk altındaki iki zincirle çekilen trabzanları kapatarak örmeye devam edelim.Yelek boyunu ayarladıktan sonra ipi keselim.Yine tığla kollarına, yakasına ve düğme delik yerlerine oya gibi bir sıra dolgu yaparak şekillendirelim, tek düğme ile süsleyelim ve bebeğimize giydirelim.iyi günler dileriz...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder